Navigatie Link overslaanHome » Veelgestelde vragen » Wat is een meeneemregeling?

Wat is een meeneemregeling?

Een meeneemregeling (ook wel verhuisregeling genoemd) maakt het voor jou mogelijk om een aantal kenmerken van je huidige hypotheek mee te nemen wanneer je verhuist. Deze kenmerken zijn:

  • Je laatst overeengekomen renteblad (je rente kan dus wel wijzigen als je bijvoorbeeld van een NHG naar niet-NHG hypotheek gaat of een andere wijziging in je risicoklasse plaatsvindt na verhuizen),

  • Maximaal je uitstaande hypotheeksom (direct voorafgaand aan het moment van volledige aflossing),

  • De einddatum van je hypotheek,

  • De renteherzieningsdatum (het einde van je rentevaste periode),

  • De aflosvorm (als je nu een aflossingsvrije hypotheek hebt, dan is het wel mogelijk deze om te zetten naar een annuïtaire of lineaire hypotheek).

De meeneemregeling kan handig zijn, omdat je huidige hypotheekrente misschien lager is dan de rente voor nieuwe hypotheken die aangeboden wordt wanneer je wil verhuizen. De meeneemregeling is op papier vrij eenvoudig, in de praktijk minder. Je krijgt te maken met verschillende leningdelen, looptijden en rentevaste periodes. Het kan handig zijn om een onafhankelijk adviseur in te schakelen om je bij te staan bij het verhuizen van je hypotheek.

Veel hypotheekverstrekkers hebben een meeneemregeling, bijBouwe ook. De voorwaarden voor het gebruiken van deze meeneemregeling zijn per verstrekker anders.


Meer informatie? Bekijk dan: