Je hypotheek oversluiten naar bijBouwe

Waarom zou je oversluiten naar bijBouwe?

Besparen op je hypotheek door van geldverstrekker te switchen.

  • Lage maandlasten, altijd scherpe rente en afsluitkosten
  • Altijd een goed voorstel, kiezen uit één aanbod is geen keuze. Leg het rentevoorstel van je bank naast het bijBouwe aanbod.
  • Binnen 2 minuten weten of je kan lenen, je weet razendsnel of je bij ons kan lenen. Vul je gegevens in en maak onze hypotheekberekening.

Waarom zou jij je huidige hypotheek oversluiten?

Naast lagere hypotheeklasten zijn er andere motivaties voor het oversluiten van je hypotheek. Bijvoorbeeld omdat je geld wil vrijmaken om te verbouwen of verduurzamen. Of omdat je woningwaarde is gestegen, of je van je aflossingsvrije hypotheek af wilt.

Je hypotheek oversluiten naar bijBouwe voor lagere lasten

Lagere lasten

Je rentevastperiode loopt bijna af - Boetevrij oversluiten

De meeste mensen hebben groot vertrouwen in hun bank. Ook wanneer je drie maanden voor het verstrijken van je rentevastperiode een brief ontvangt, met het bericht dat je jouw hypotheekrente weer vast kunt zetten. Grote kans dat jij daarmee geld laat liggen.

Aan het einde van je rentevaste periode betaal je namelijk geen vergoeding voor het vervroegd aflossen van je hypotheek (ook wel bekend als boeterente). Bekijk het aanbod van je bank daarom kritisch en vergelijk het met een bijBouwe Hypotheekaanbod. Want kiezen uit één aanbod is geen keuze toch?

Je woning is in waarde gestegen

Als je woning de laatste jaren flink in waarde is gestegen, dan kan het zijn dat je woning in een lagere risicoklasse valt. Dit kan voor jou een rentevoordeel betekenen. Want, een hogere waarde van de woning betekent een lager risico op de hypotheek.

Je aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar bijBouwe

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Ben jij de laatste tijd gaan nadenken over je aflossingsvrije hypotheek, en of dit nog wel in jouw financiële toekomstbeeld past? Je kan er voor kiezen om je aflosvorm te wijzigen en je hypotheek volledig af te lossen. Je kan natuurlijk ook besluiten om tot 50% van de hypotheek aflossingsvrij te laten en de rest af te lossen. De rentes liggen tenslotte historisch laag.

Lees ook ons blog 'Aflossingsvrije hypotheek: de voor- en nadelen'.

Je hypotheek oversluiten naar bijBouwe om te verbouwen of verduurzamen

Verbouwen of verduurzamen

Je motivatie voor het oversluiten van je hypotheek kan op meerdere plekken liggen. Misschien is het simpelweg om kosten te besparen. Een andere motivatie kan zijn omdat je wilt verbouwen of verduurzamen.

Wil jij een nieuwe keuken of een setje zonnepanelen op je dak? Dan is het een optie om dat via je nieuwe hypotheek te doen. Je bent tenslotte toch al kosten aan het maken. Dan kan je net zo goed het moment gebruiken om iets te doen voor het milieu.

Hypotheek oversluiten - hoe werkt het?

Het oversluiten van je hypotheek is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen de rekensom maken of je goedkoper uit bent bij ons. Daarna profiteer je van hetzelfde eenvoudige online aanvraagproces en de lage kosten die bijBouwe klanten van ons gewend zijn.

1

Check of je kan oversluiten

Benieuwd of je een hypotheek kan krijgen? Binnen 2 minuten weet je of je bij ons kan lenen. Vul de gegevens in over je woning en je financiële situatie. Wij laten je direct zien hoeveel je kunt lenen tegen welke hypotheekrente.

2

Start je aanvraag

Tijd om je hypotheek regelen? Start dan je aanvraag. Je kiest zelf of je advies wilt. We nemen contact met je op om te vertellen hoe het proces verder gaat verlopen.

3

Je hypotheek notaris-klaar

Jij uploadt alle benodigde documenten, en wij kijken of alles in orde is. Als alles akkoord is, kan jij de afspraak bij de notaris gaan plannen. **Kies je voor advies? Dan zijn de totale kosten vanaf € 1.500.

Veelgestelde vragen over het oversluiten van je hypotheek

De vragen die wij het meeste krijgen over oversluiten hebben wij voor je geselecteerd, wel zo makkelijk. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan eens een kijkje in onze veelgestelde vragen of begrippenlijst op de 'Klantenservice' pagina.

Wat voor kosten maak ik om mijn hypotheek over te sluiten?

Het oversluiten van je hypotheek is niet gratis. Naast de kosten die je maakt voor de nieuwe hypotheekaanvraag betaal je opnieuw taxatiekosten en notariskosten. Besluit je om het niet zelf online te doen en/of wil je advies inwinnen? Dan betaal je hier ook kosten voor.

Als je nog in een rentevastperiode zit bij je huidige geldverstrekker, en je besluit toch over te stappen, betaal je hier een extra vergoeding voor. Dit wordt ook wel de boeterente genoemd. Deze kosten kan je meefinancieren in je nieuwe bijBouwe hypotheek.

Hoe werkt het oversluiten van mijn hypotheek?

Bij het oversluiten van je hypotheek los je de oude hypotheek helemaal af met geld dat je leent via een nieuwe hypotheek, die je tegelijkertijd afsluit. Dit kan bij dezelfde geldverstrekker, maar gebeurt meestal bij een andere.

Dat kan een hoop geld schelen. Bijvoorbeeld omdat de rente bij de andere verstrekker gunstiger is, of de voorwaarden daar veel beter zijn.