Navigatie Link overslaanHome » Veelgestelde vragen » Kan ik mijn studieschuld verzwijgen?

Kan ik mijn studieschuld verzwijgen?

Nee. Het is heel verleidelijk om een studieschuld te verzwijgen wanneer je een hypotheek aanvraagt. Toch ben je verplicht om bij je hypotheekaanvraag al je schulden en/of betalingsverplichtingen te melden, zo ook je studieschuld.

Misschien kan je nu makkelijk je studieschuldaflossingen én je hypotheeklasten betalen, dus lijkt het onzinnig dat je een stuk minder kan lenen door je studieschuld. Maar dit kan in de toekomst veranderen. Als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt, kun je in de problemen komen. Een verantwoorde hypotheek is daarom erg belangrijk.

Om voor nu en later een hypotheek te hebben die bij je inkomen past, is het belangrijk om een compleet beeld van je inkomsten en uitgaven te hebben. Het verzwijgen van een studieschuld kan bovendien gevolgen hebben als je een hypotheek met NHG hebt. Als je in betalingsproblemen komt, en je geldverstrekker komt er achter dat je jouw studieschuld verzwegen hebt, verlies je het vangnet dat NHG biedt in zo’n situatie (denk aan rentevoordeel en het kwijtschelden van een restschuld bij gedwongen verkoop).

Meer informatie


Terug