Navigatie Link overslaanHome » Veelgestelde vragen » Kan ik al mijn verbouwingskosten financieren met een bouwdepot?

Kan ik al mijn verbouwingskosten financieren met een bouwdepot?

Dat is afhankelijk van de waarde van de woning na de verbouwing. De waarde van de verbouwing wordt bepaald door een taxateur. Aan de hand van een taxatierapport wordt een nieuwe woningwaarde vastgesteld. De waarde van de verbouwing zal in de praktijk bijna nooit 100% de waarde van de woning verhogen. Als de huidige keuken nog piekfijn is maar gewoon niet je ding, dan zou het goed kunnen dat je deze gaat vervangen. Deze nieuwe keuken maakt je nieuwe huis ook echt jouw huis, maar voegt verder weinig extra waarde toe aan je huis bij een verkoop.

Je hypotheek mag maximaal 100% van de woningwaarde bedragen. Voor het gedeelte dat niet in je hypotheek opgenomen wordt, moet je eigen geld inleggen (bijvoorbeeld spaargeld).

Voorbeeld


Je koopt een woning van € 210.000, je hypotheek bedraagt € 205.800 (98%). Je besluit om voor € 15.000 te verbouwen. Als de verbouwing voor 100% aan waarde zou toevoegen, zou je hypotheek netjes binnen de 100% blijven. Echter, deze verbouwing voegt maar 50% waarde toe. Nu is je woning € 217.500 waard, terwijl je hypotheek € 220.800 bedraagt. Dit is meer dan 100%, dus zal je geld moeten inleggen.


Lees hier alles over je bijBouwe bouwdepot.


Terug