Navigatie Link overslaanHome » Veelgestelde vragen » Hoe wordt je maximale hypotheeklening vastgesteld als je kiest voor een variabele rente?

Hoe wordt je maximale hypotheeklening vastgesteld als je kiest voor een variabele rente?

Sluit je een hypotheek af met variabele rente, dan houden wij standaard een hogere rente aan. Deze toetsrente van minstens 5% gebruiken we zodat je iets meer zekerheid hebt dat je de hypotheek ook kan dragen als het iets duurder wordt. Desondanks moet je beseffen dat het een risico is die je zelf draagt en moet willen dragen.

Je hypotheeklasten kunnen enorm schommelen als je kiest voor een variabele rente. Wij kijken bij het vaststellen van je maximale hypotheek echter niet naar het variabele rentepercentage van die dag. We rekenen standaard met een toetsrente van minimaal 5%. Deze gebruiken we zodat je iets meer zekerheid hebt dat je de hypotheek ook kan dragen als het iets duurder wordt en voorkomt dat je teveel leent. Desondanks moet je beseffen dat je het risico van hogere maandlasten kunt en moet willen dragen.

Natuurlijk betaal je de variabele rente die op dat moment geldt, de toetsrente wordt puur gebruikt voor de hypotheekberekening.


Terug