Navigatie Link overslaanHome » Veelgestelde vragen » Hoe werkt de meeneemregeling van mijn bijBouwe hypotheek precies?

Hoe werkt de meeneemregeling van mijn bijBouwe hypotheek precies?

Technisch gezien neem je de hypotheek niet mee naar je nieuwe woning. Je lost je huidige hypotheekschuld af bij de verkoop van je oude woning, en je krijgt een nieuwe hypotheek voor je nieuwe woning.

Voor de nieuwe hypotheek wordt een nieuwe overeenkomst gesloten met de meest recente Algemene Voorwaarden. Je nieuwe hypotheek is (maximaal) even hoog als je oude hypotheek op het moment van aflossen. Als je meer geld nodig hebt om je nieuwe woning te financieren, dan kan je een verhoging van je hypotheek aanvragen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Nu gaan we iets meer in op de technische zaken van het verhuizen van je hypotheek.

Je rente


De rente op je nieuwe hypotheek is niet per se gelijk aan de rente die je op je oude hypotheek had. Dit komt doordat de schuld-marktwaardeverhouding (of NHG) kan veranderen bij je nieuwe hypotheek. Je neemt het meest recent vastgestelde renteblad mee naar je nieuwe hypotheek. Daarop staan de rentes voor verschillende schuld-marktwaardeverhoudingen en voor NHG hypotheken.

Stel je hebt geen NHG op je nieuwe hypotheek, dan kun je geen gebruik maken van de NHG-rente. In dat geval krijg je de rente voor niet-NHG hypotheken voor de schuld-marktwaardeverhouding van je nieuwe hypotheek.

Zie ook:

De Algemene Voorwaarden


Voor je nieuwe hypotheek wordt een nieuwe overeenkomst gesloten. Zo worden de meest recente voorwaarden van toepassing, waaronder de meest recente Algemene Voorwaarden van bijBouwe. De oude overeenkomst en Algemene Voorwaarden vervallen. Als bijvoorbeeld in je oude voorwaarden stond dat je maximaal 101% van de marktwaarde van je woning mag lenen, en in de actuele algemene voorwaarden staat 100%. Dan geldt voor je nieuwe hypotheek die 100%. De Algemene Voorwaarden neem je dus niet mee.

Je rentevaste periode


Deze blijft gelijk aan de (resterende) rentevaste periode van je oorspronkelijke hypotheek. Je houdt dus dezelfde renteherzieningsdatum (de datum dat de rentevaste periode afloopt en je nieuwe rentevaste periode ingaat).

Meer weten? Ga dan naar:

Je looptijd


Deze blijft gelijk aan de looptijd van je oorspronkelijke hypotheek. De einddatum van je hypotheek blijft dus gelijk. Deze lijkt makkelijk, maar het is iets technischer dan je in eerste instantie zou denken.

Meer weten? Ga dan naar:

Voorwaarden