Navigatie Link overslaanHome » Veelgestelde vragen » Als ik gebruik maak van de meeneemregeling, wat gebeurt er dan met de looptijd van mijn hypotheek?

Als ik gebruik maak van de meeneemregeling, wat gebeurt er dan met de looptijd van mijn hypotheek?

Die blijft hetzelfde: de einddatum van je lening is onveranderd. Je bijBouwe hypotheek heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. Als je jouw hypotheek voor 30 jaar hebt afgesloten, na 5 jaar verhuist en gebruik maakt van de meeneemregeling; dan houdt je hypotheek dezelfde einddatum. De resterende looptijd is dus nog 25 jaar.

Als de hypotheek die je meeneemt niet voldoende is om je nieuwe woning te kopen, dan kan je een verhoging van je hypotheek aanvragen. Het verhoogde deel zal de actuele rente hebben, maar wel met een looptijd die gelijk is of korter dan de looptijd van je oorspronkelijke hypotheek. Dus in het bovenstaande voorbeeld maximaal 25 jaar.

Een verhoging van je hypotheek heeft invloed op je maandelijkse kosten. Je bent maandelijks meer geld kwijt aan het aflossen van je hypotheek, daarnaast doe je dit nu in 25 jaar in plaats van 30 jaar. Daardoor heeft het invloed op wat je maximaal kan lenen voor je nieuwe hypotheek.


Benieuwd wat er met de rentevaste periode van je hypotheek gebeurt als je gebruik maakt van de meeneemregeling? Lees dan: