Navigatie Link overslaanHome » Online hypotheek » Bedankt! Je online aanvraag is gelukt.

Bedankt! Je online hypotheekaanvraag is gelukt

Meer weten over bijBouwe? John uit Zeist ging je voor.

Wat leuk dat je klant wil worden van bijBouwe! Wat gaat er nu gebeuren?


  • Stap 1 - Je levert de eerste documenten aan om je inkomen en identiteit aan te tonen
  • Stap 2 - Werk aan de winkel, samen maken we de hypotheek rond
  • Stap 3 - Tijd om te ondertekenen bij de notaris!

Wat kan je verwachten?

Een hypotheek aanvragen kan best intimiderend lijken. Maar je hoeft niet bang te zijn: het is best overzichtelijk. Hieronder omschrijven we wat je kan verwachten van het aanvraagproces.

Stap 1 Hypotheekaanvraag | bijBouwe

Stap 1. Je levert de eerste documenten aan om je inkomen en identiteit aan te tonen


Als eerste vragen we je om documenten over je inkomen en identiteit aan te leveren. Vraag je de hypotheek aan zonder adviseur? Dan vragen we je ook een Bewustzijnstoets maken.

Inkomen
Je inkomen uit loondienst toon je eenvoudig aan via Inkomensbepaling Loondienst of met een loonstrook en werkgeversverklaring. Een gepensioneerde levert in plaats daarvan een toekenningsbesluit en uitkeringsspecificatie van het pensioen. Voor ondernemers is er de Inkomensverklaring.

Identiteit
Je identiteitsgegevens toon je aan met een kopie van je paspoort of ID-kaart. Zo kunnen we er zeker van zijn dat je bent wie je zegt dat je bent. We weten dat het fijn zou zijn als iemand anders je hypotheek voor je betaalt, maar we weten toch graag wie we voor ons hebben!

Bewustzijnstoets
Met de bewustzijnstoets krijg je inzicht in je kennis en ervaring met hypotheken. Je kunt er bij ons namelijk voor kiezen om je hypotheek volledig zelfstandig aan te vragen, maar in sommige gevallen kan het verstandig zijn om toch wat hulp in te schakelen.

Stap 2 Hypotheekaanvraag | bijBouwe

Stap 2. Werk aan de winkel, samen maken we de hypotheek rond


Tijd om de rest van de documenten aan te leveren. Hier zit het meeste werk van de hypotheekaanvraag, leuker kunnen we het niet maken. 

Je nieuwe huis
Natuurlijk hebben we wat documenten over je huis nodig. Wanneer je een bestaand huis koopt hebben we een koopakte nodig, betreft het nieuwbouw dan vragen we een koop-aannemingsovereenkomst. Ook vragen we een taxatierapport wanneer het een bestaand huis of een oversluiting betreft. Zo weten we voor welk onderpand we jou geld uitlenen.

Je andere financiële verplichtingen
We vinden het belangrijk dat de hypotheek past in jouw situatie. Om een goed beeld hier van te krijgen willen we ook iets meer weten over jouw financiële verplichtingen. Denk hierbij aan openstaande leningen, creditcards, private-lease auto's, enzovoorts. Deze kunnen namelijk van invloed zijn op wat je maximaal kunt lenen voor je hypotheek. Uiteraard willen we het ook weten of je een studieschuld hebt.

Je woonhistorie
Wanneer je eerder een huis hebt gekocht (en verkocht), willen we dit ook graag van je weten. Hier vragen we een verkoopbewijs van je vorige woning, en een saldo-opgave van je huidige of vorige hypotheekverstrekker om te kijken of je overwaarde of een restschuld hebt overgehouden aan de verkoop.

Je persoonlijke situatie
Voor zover dat relevant is voor de hypotheekaanvraag natuurlijk. Of je bijvoorbeeld in het verleden gescheiden bent. In dat geval vragen we om documenten rondom je echtscheiding, om vast te stellen of je hier alimentatieverplichtingen aan hebt overgehouden.

In deze fase lopen aanvragen weleens vertraging op door documenten die niet helamaal aan de eisen voldoen. De 5 meest afgekeurde stukken bij een hypotheekaanvraag benoemen we hier voor je.

Stap 3 Hypotheekaanvraag | bijBouwe

Stap 3. Tijd om te ondertekenen bij de notaris!


Gedurende het proces kijkt iemand naar je documenten of alles in orde is. Wanneer deze persoon alles heeft bekeken en goedgekeurd, wordt je complete dossier nog een keer integraal doorgenomen door een andere medewerker.

Zodra deze tweede check ook gelukt is, is je hypotheek finaal akkoord. Je krijgt dan de definitieve offerte aangeboden, deze kan je ondertekenen en terugsturen. Is dit gelukt? Dan sturen we een bericht aan de notaris met alle gegevens die nodig zijn om te passeren. En dan rest je alleen nog een laatste krabbel te zetten! 

Heb je een vraag voor bijBouwe?

Neem dan contact met ons op, we staan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 telefonisch voor je klaar.

Een e-mail sturen kan ook, die handelen we binnen 1 werkdag af.

024 8000 789

info@bijbouwe.nl

Meer over het aanvragen van je hypotheek

Ben jij het type persoon dat zich altijd graag goed inleest? Lees ons blog!