Navigatie Link overslaanHome » bijBouwe Hypotheekintro

bijBouwe Hypotheekintro

Dankzij onze Hypotheekintro begrijp jij straks wél je hypotheek 

  • Weet wat je leent - binnen 7 dagen ben je bewust van waar je mee bezig bent als je een hypotheek afsluit.
  • Vanuit je luie stoel - bediend met een compleet pakket aan informatie, dagelijks in je mailbox.
  • Zonder addertjes- zo heb jij straks een hypotheek die bij je past, die je afsluit op een manier die jij prettig vindt. Bij ons, of ergens anders.

Vrijblijvend meedoen

Het is heel wat, zo’n hypotheek afsluiten. Wij vinden het enorm belangrijk dat je dit bewust doet. Want, weet jij eigenlijk wel wat je leent? Daarom bieden we je graag deze Hypotheekintro aan, zonder addertjes. Om je aan te melden hebben we alleen je voornaam en e-mailadres nodig.

We gebruiken je e-mailadres alleen voor de bijBouwe Hypotheekintro. Geen spam. Beloofd.

Alles wat je moet weten over het aanvragen van een hypotheek in 7 stappen

Hypotheekvormen, de verschillende rentevastperiodes, hoe het zit met hypotheekrenteaftrek, wat NHG inhoudt; alles passeert de revue in deze week-lange introductie. Aan het einde van de week weet je hoe jij de hypotheek voor jouw droomwoning kan gaan regelen; zelf of met een adviseur, bij ons of ergens anders.

Zo kom jij straks thuis met een verantwoorde hypotheek, en weet je wat je leent. Wel zo verstandig.

Dag 1. De ‘Wat', ‘Hoe' en ‘Waar' van het afsluiten van een hypotheek

Dag 1. De ‘Wat', ‘Hoe' en ‘Waar' van het afsluiten van een hypotheek


In deze eerste editie raak je bekend met alle stappen die je moet zetten op het pad naar het financieren van je huis. Eerst duiken we kort in het fenomeen hypotheek. Want wat is een hypotheek nou precies? En hoe verschilt een hypotheeklening van een normale lening? Wanneer moet je eigenlijk beginnen met het regelen van je hypotheek?

Dag 2. Hoe wordt mijn maximale hypotheek bepaald?

Dag 2. Hoe wordt mijn maximale hypotheek bepaald?


Het is altijd handig om te weten hoeveel je kan lenen voordat je huizen gaat bekijken. Maar hoe kom je daar achter? En als je maximaal mogelijke hypotheek niet voldoende is voor je droomwoning. Wat dan?

Dag 3. Toekomst, risico’s en het belang van hypotheekadvies

Dag 3. Toekomst, risico’s en het belang van hypotheekadvies


Jij bepaalt hoe je jouw hypotheek afsluit. Maar soms kan het geen kwaad om daar advies over in te winnen. Want er zijn een hoop keuzes om te maken, een hoop risico’s om rekening mee te houden. Sommige situaties zijn minder ingewikkeld dan anderen. Met een relatief eenvoudige situatie en een gezonde dosis kennis over hypotheken, is het zeker mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder hypotheekadvies. Toch zullen er altijd gevallen zijn waar een adviseur onmisbaar is.

Dag 4. Mijn keuzes, mijn hypotheek

Dag 4. Mijn keuzes, mijn hypotheek


Een hypotheek afsluiten is eigenlijk niets meer dan een aaneenschakeling van keuzes. Makkie, toch? Ok, dat is misschien een beetje overdreven. Er zijn heel veel keuzes om te maken. Zet je de rente vast? Hoelang? Wil je wel zoveel risico lopen? En, hoe ga je aflossen? Hoeveel eigen geld leg je in? Allemaal keuzes die uiteindelijk leiden tot één eindproduct: jouw hypotheek.

Dag 5. (Ver)bouwen

Dag 5. (Ver)bouwen


Als je een huis koopt dat al wat jaartjes oud is, is de kans groot dat je wil verbouwen. Een nieuwe keuken, badkamer of muurtje eruit slopen valt al snel onder de mogelijkheden. Misschien wil je een nieuwbouwwoning kopen, en wil je meerwerk laten doen. Het kan zomaar zijn dat je hier niet genoeg spaargeld voor hebt liggen. In veel gevallen kan je hier extra voor lenen, als je ruimte hebt in je hypotheek. Wist je trouwens dat je een stuk meer kan lenen als je dat extra bedrag investeert in energiebesparende maatregelen?

Dag 6. Het papierwerk, online

Dag 6. Het papierwerk, online


Ook met een online hypotheek krijg je te maken met papierwerk. Helaas. Maar er zijn wel manieren om de hoeveelheid papierwerk te minimaliseren. Dat is voor iedereen beter. Welke papieren heb je wanneer nodig? Hoe voorkom je vertraging in je hypotheekaanvraag?

Dag 7. Na de koop

Dag 7. Je hypotheek na de koop


Wie denkt dat hij of zij na het kopen van een huis niet meer aan hypotheken hoeft te denken, heeft het mis. Tijdens de looptijd komen er nog genoeg momenten waarop je iets met jouw hypotheek moet doen. Gelukkig zijn dit vooral momenten waarop je geld kan besparen. Bijvoorbeeld wanneer je rentevastperiode afloopt, of je woning in een andere risicoklasse valt en je minder rente kan gaan betalen.

Doe mee aan de Hypotheekintro en test je hypotheekkennis

Ja, ik wil de gratis bijBouwe Hypotheekintro ontvangen. Stuur mij een link naar:

We gebruiken je e-mailadres alleen voor de bijBouwe Hypotheekintro. Geen spam. Beloofd.