Navigatie Link overslaanHome » Blog


Blog


Het kopen van je nieuwe huis gaat niet alleen maar om de hypotheek.
Daarom wil bijBouwe je graag ook helpen met de andere stappen die nodig zijn om een huis te kopen.

Is je studieschuld een dealbreaker? Nee, zeker niet. Je studieschuld drukt wel wat je maximaal kan lenen. Hoeveel precies, en wat je er aan kan doen, vertellen we je in dit blog:
Tags: Kopen
News
Stel je raakt werkloos of arbeidsongeschikt, hoelang kan je jouw woonlasten blijven betalen voordat je in de problemen komt? Wat als jij of je partner onverwachts overlijdt?
Tags: Kopen
News
Samen een huis kopen. Het is nogal wat. Het is een beslissing die je toekomst gaat tekenen. Zowel voor jullie persoonlijk als voor jullie financiën. Toch zijn er veel stellen die deze beslissing maken zonder er heel bewust over na te denken.
Tags: Kopen
News
Iedereen kent het woord, maar niet iedereen weet wat er precies gebeurt bij een taxatie. Wat doet een taxateur nou eigenlijk? En wat is het verschil tussen een taxatie en een bouwkundige keuring? Wat kost zo’n taxatie? Wat betekenen alle termen in mijn taxatierapport? En heb ik het per sé nodig bij mijn hypotheekaanvraag?
Tags: Bieden
News
Je bent nooit te oud om te leren. Maar een huis kopen op latere leeftijd? Dat kan toch helemaal niet meer? Die vraag krijgen wij regelmatig te horen. Maar er is meer mogelijk dan je denkt.
Tags: Kopen
News
2015 en 2016 waren goede jaren voor huizenkopers. De hypotheekrente was laag, en huizenprijzen waren nog steeds niet op het niveau van vóór de crisis. Maar wat gebeurt er nu wanneer die rentevast periode afloopt, en je hypotheekrente opeens een paar procenten stijgt?
Tags: Na-de-koop
News
Jullie zijn er over uit. Het moment is daar. Misschien huren jullie al een tijdje samen, of misschien slaan jullie een stapje over. Jullie gaan kopen! Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Moet je eigenlijk getrouwd zijn om een huis samen te kunnen kopen? Kan huisje, boompje, beestje wel zonder ring om je vinger?
Tags: Kopen
News
Bij het uitzoeken van de juiste hypotheek kun je een aantal keuzes maken. Erg belangrijk zijn hier de hypotheekvoorwaarden. Welke je op moet letten benoemen we in dit blog.
Tags: Kopen
News
De eerste bezichtiging is vaak een gevoels-dingetje. Je stapt de auto uit, de buurt in. Je beeldt je in hoe het zou zijn om na een lange dag werken de voordeur door te stappen. Toch is het verstandig om hier nogmaals met een nuchtere blik, een gezonde portie geduld en een tweede paar ogen naar te kijken.
Tags: Bezichtigen
News
Voordat je in het wilde weg huizen gaat bekijken is het verstandig om eerst te kijken hoeveel je eigenlijk kan lenen. Je kan tenslotte geen euro’s uitgeven die je niet hebt. Benieuwd hoe wij je maximale hypotheek berekenen? Zo werkt het.
Tags: Kopen
News

Wat mij positief is opgevallen en wat ik niet had verwacht van een 'internethypotheek' is het persoonlijk contact. Via de telefoon erg snel bereikbaar en niet éénrichtingsverkeer."


- Pieter uit Den Bosch

Vragen?

Als je hulp nodig hebt,
staan we voor je klaar.

Bel een bijBouwe adviseur 024 80 00 789