Navigatie Link overslaanHome » Begrippenlijst » Renteherzieningsdatum

Renteherzieningsdatum

Je renteherzieningsdatum is de dag waarop je rentevast periode afloopt. Deze datum is vastgelegd in je hypotheekakte. Heb je al een keer eerder een renteherzieningsdatum meegemaakt en heb je jouw rente toen herzien? Dan is je actuele renteherzieningsdatum terug te vinden in de bevestiging van deze renteherziening.

We versturen je minimaal drie maanden voor het aflopen van je rentevast periode een nieuw voorstel. We vragen je uiterlijk 14 dagen vóór de renteherzieningsdatum een nieuw rentepercentage met rentevastperiode uit te kiezen en dit ons per mail of brief te laten weten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een variabele rente.

Als je niet op tijd een nieuwe keuze maakt, gaan we er van uit dat je kiest voor dezelfde rentevastperiode met het rentepercentage dat op dat moment daarvoor geldt. Als die rentevastperiode niet meer beschikbaar is krijg je de naastgelegen, kortere rentevastperiode toegewezen. Is de resterende looptijd van je lening korter dan deze automatisch gekozen rentevastperiode? Dan krijg je de eerstvolgende rentevastperiode die de looptijd volledig beslaat.

Je kan er ook voor kiezen om op het moment van renteherziening je hypotheek over te sluiten, zonder hier extra kosten voor te betalen.

Ook kan je op dit moment onder bepaalde voorwaarden (een deel van je) hypotheekschuld aflossen, zonder daar een extra vergoeding voor te betalen . Als je hier voor kiest moeten wij het bedrag dat je wil aflossen uiterlijk hebben ontvangen op de laatste dag van de rentevastperiode.

Lees ook: Dit kun jij doen om te besparen na het aflopen van je rentevast periode.


Terug