Navigatie Link overslaanHome » Voor adviseurs » Duurzaamheid

bijBouwe staat voor duurzaamheid

Ken jij de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en neem jij deze al mee in je advies?

Wist je dat:

  • Met een set van 10 zonnepanelen bespaar je jaarlijks bijna € 500.
  • Het verwarmen van een woning zonder isolatie kost meer dan 5x zoveel stroom dan een goed geïsoleerd huis.
  • Met een HR-ketel stoot je jaarlijks gemiddeld 250kg minder CO2 uit, ongeveer gelijk aan een autorit naar Rome.
  • Spouwmuurisolatie kan tot 10% rendement op je investering opleveren.

Bron: Milieu Centraal (2018)

Verduurzaming biedt kansen bij hypotheekadvies

Wie zich wil onderscheiden als hypotheekadviseur, neemt verduurzaming mee in het advies. Je helpt je klant aan lagere energielasten, meer wooncomfort en een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Gewoon vanuit zijn luie stoel. Het moment van aankoop, verbouw of oversluiten is daarvoor hét uitgelezen moment, en bovendien zijn hypotheekrentepercentages vaak voordeliger dan die van groene leningen. Maar de huizenkoper heeft veel aan zijn hoofd. Daar kan jij mee helpen.

Verduurzaming van de woning in 3 stappen

bijBouwe geeft je klanten meer inzicht in de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Wij werken hiervoor samen met HomeQgo.

1

Doe de energiescan

Bepaal samen met de klant welke energiebesparende maatregelen relevant zijn en wat het mag kosten. Geef deze kosten op als duurzaamheidsbudget bij de hypotheekaanvraag. Het maken van deze berekening duurt maar 2 minuutjes.

Bereken

2

Vraag de bijBouwe hypotheek aan

Een bijBouwe Hypotheek met verduurzaming aanvragen is niet anders dan je van ons gewend bent.

Als de hypotheekaanvraag akkoord is, wordt het duurzaamheidsbudget in een bouwdepot voor de klant klaargezet, net als bij een verbouwing.

3

Vind betrouwbare installateurs

De klant kiest zelf de installateur die de energiebesparende maatregelen moet gaan plaatsen, en vraagt offertes op. Dit kan bij HomeQgo, maar ook ergens anders.

De kosten kunnen gewoon gedeclareerd worden vanuit het bijBouwe bouwdepot.

Het belang van advies

Duurzaamheid lijkt voor veel klanten te ingewikkeld of te duur, maar dat hoeft niet zo te zijn. Jouw advies is daarbij van onschatbare waarde. Jij hebt het totaaloverzicht en weet hoe de klant het best geholpen is. We willen het voor jou dan ook zo makkelijk mogelijk maken om duurzaamheid te adviseren. Hoe doen we dat? Door jou de tools te geven om je klant bij te kunnen staan.

HomeQgo - Bereken je verduurzaming

HomeQgo

Het innovatieve HomeQgo heeft een online rekenmodel ontwikkeld waar klanten kosteloos een duurzaamheidscheck kunnen doen. Op basis van adresgegevens kan je via HomeQgo:

  • Een 3D-duurzaamheidsscan maken van iedere woning in Nederland

  • Een gratis overzicht ontvangen van mogelijke energiebesparende maatregelen, wat het kost en hoeveel je bespaart

  • Gemakkelijk leveranciers selecteren en een afspraak inplannen (optioneel)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) Energiebesparende voorzieningen

Kosten berekenen

Maar hoe weet je of de benodigde investering wel binnen de hypotheek past? De NHG heeft hiervoor een aantal eenvoudige rekenvoorbeelden gemaakt. Ook kan je de situatie van je klant in een Excel-sheet invoeren, en weet je binnen 2 minuten of de energiebesparende maatregelen ook gefinancierd kunnen worden.

Download de Excel-sheet hier.

bijBouwe adviseert duurzaamheid

bijBouwe

Wij willen verhuizen en verduurzamen een logische combinatie maken. Daarom kan je bij ons gemakkelijk en snel een duurzaamheidsbudget opgeven voor de klant. Automatisch wordt berekend hoe hoog de nieuwe hypotheeklasten worden. Zo kan je eenvoudig berekenen of de verduurzaming binnen de hypotheek gefinancierd kan worden.

Bovendien gaat het declareren van de kosten voor verduurzaming gewoon vanuit het bijBouwe bouwdepot, net als bij een verbouwing.

Meer informatie

De ervaring leert dat klanten sneller kiezen voor verduurzaming als ze er al over nagedacht hebben voordat ze het adviesgesprek in gaan. Wijs je klanten daarom vooral vooraf op de beschikbare informatie.

Handige links:

bijBouwe - Adviseurs

Waarom staat bijBouwe voor verduurzaming?

Nederland staat voor een enorme vergroeningsopgave. De verduurzaming van woningen kan hierbij een belangrijke rol spelen. Wie zijn huis verduurzaamt mag meer lenen, tot 106% van de woningwaarde. Toch maken maar weinig huizenkopers hier gebruik van bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. Een gemiste kans, vinden wij. Daarom maken we het gemakkelijk om inzicht te krijgen in hoe klanten duurzaamheid kunnen financieren.