Navigatie Link overslaanHome » Aflossingsvrij met bijBouwe

MoneyView 5-sterren Aflossingsvrij

bijBouwe ontvangt beste ProductRating 'Prijs' van MoneyView voor Aflossingsvrij

Voor jou als klant

 
  • Interessant voor doorstromers - Doorstromen naar een volgende woning met een aflossingsvrije hypotheek van bijBouwe is extra interessant dankzij onze goede voorwaarden en scherpe rente.
  • Bespaar door over te sluiten - Je oude aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een bijBouwe hypotheek voor lagere maandlasten of om te verbouwen/ verduurzamen kan een hoop geld besparen. Benieuwd of dit ook voor jou interessant is? Plan een gratis oriëntatiegesprek.
Plan je gesprek

Voor jou als adviseur

 
  • Altijd een voordelige aflossingsvrije optie -  Omdat wij geen renteopslag rekenen.
  • Recente jaaropgave is voldoende - Sluit je klant een aflossingsvrij leningdeel over? Dan hoeft je klant niet per se een jaaropgave uit 2012 aan te leveren. Een recente jaaropgave waaruit het overgangsrecht blijkt is voldoende.
  • WOZ-waardebepaling - Sluit je over en is de gevraagde hoofdsom maximaal 60% van de WOZ-waarde? Dan volstaat de meest recente WOZ-waarde verklaring in plaats van een gevalideerd taxatierapport.

Beste aflossingsvrije hypotheek - Prijs

Geen renteopslag voor aflossingsvrij


bijBouwe rekent als een van de weinige in de markt geen renteopslag voor aflossingsvrij. Hiervoor ontvingen wij van MoneyView, hét onafhankelijk onderzoeksbureau voor de financiële markt, een goede ProductRating.

Wat betekent dat voor jou?


Meer over aflossingsvrije hypotheken

Even kort opfrissen: wat is nu een aflossingsvrije hypotheek? Dit is een hypotheekvorm waar je maandlasten alleen bestaan uit hypotheekrente. Dit maakt het de goedkoopste hypotheekvorm, als je kijkt naar maandlasten.
Pas aan het einde van de looptijd moet je de hypotheekschuld aflossen. Hoe werkt dit?

Besparen einde rentevastperiode

Aflossen van een aflossingsvrije hypotheek


Hieronder beschrijven we kort je opties met een aflossingsvrije hypotheek:

  • Je kan vrijwillig gedurende de looptijd jaarlijks tot 10% boetevrij (van de hoofdsom) aflossen

  • Je verkoopt de woning en lost hiermee de hypotheek af

  • Je lost de resterende hypotheekschuld op de einddatum af met eigen middelen

  • Aan het einde van de looptijd sluit je de hypotheek over naar een nieuwe hypotheek

Meer over het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek lees je in ons blog ‘Je hypotheek goedkoper? Sluit hem over [Hypotheek oversluiten]’.

Benieuwd of je aflossingsvrije hypotheek nog bij je past? Plan een gratis oriëntatiegesprek in met een bijBouwe adviseur of vraag je eigen adviseur.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Hypotheekrenteaftrek bij aflossingsvrij


Aflossingsvrije hypotheken waren lange tijd zeer populair. Zeker vanwege de mogelijkheid om hypotheekrente af te trekken. Bij een hypotheek waar de maandlasten alleen uit rente bestaan was dat extra interessant natuurlijk.

Nu is de overheid bezig met de hypotheekrenteaftrek af te bouwen en kan je sinds 2013 slechts tot 50% van de woningwaarde aflossingsvrij lenen. Maar aflossingsvrije hypotheken kunnen nog steeds een goede optie zijn.

Meer over hypotheekrenteaftrek lees je in ons blog ‘Hoe werkt hypotheekrenteaftrek: de ultieme gids’.

Bovendien bestaat er zoiets als overgangsrecht voor mensen die een aflossingsvrije hypotheek hadden met recht op volledige hypotheekrenteaftrek. Mensen die hier recht op hebben kunnen hun aflossingsvrije hypotheek met de oude regels oversluiten of meenemen naar een volgende woning.

Meer daarover lees je in ons blog ‘Een hypotheek aflossingsvrij: is het wat voor mij?’.

Oversluiten om te verbouwen/verduurzamen

Waarom rekent bijBouwe geen renteopslag voor aflossingsvrij


Veel geldverstrekkers rekenen deze opslag omdat zij een aflossingsvrije hypotheek als verhoogd risico zien of willen ontmoedigen. Wij zien dit anders. Natuurlijk moet de hypotheek op je situatie passen. Maar omdat je over het algemeen tot 50% van de woningwaarde aflossingsvrij mag financieren, is een van de grootste risico’s van een aflossingsvrije hypotheek (dat je de hypotheekschuld niet kan inlossen met de verkoopwaarde van de woning) beperkt..

Ook hebben de geldverstrekkers die deze opslag wel rekenen, vaak veel verschillende types aflossingsvrije hypotheken zoals bankspaar- en beleggingshypotheken. Deze zijn risicovoller dan een ‘gewone’ aflossingsvrije hypotheek.

Deze hypotheekvormen bieden wij niet aan, daarom vinden we een opslag rekenen ook niet nodig. Zo profiteer jij van een scherpe rente, ongeacht de aflosvorm.

Twijfel je of een aflossingsvrije hypotheek iets voor jou is? Bespreek het met een adviseur.


Heb je een vraag voor bijBouwe?

Neem dan contact met ons op, we staan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 telefonisch voor je klaar.

Een e-mail sturen kan ook, die handelen we binnen 1 werkdag af.

024 8000 789

info@bijbouwe.nl