de hypotheek zonder bank
Je aanvragen proberen we snel te behandelen, zonder verlies aan kwaliteit uiteraard. Zo kun je snel schakelen met je klant en zonder vertraging de hypotheekaanvraag afronden. Zo proberen we deze stressvolle periode minder stressvol te maken voor onze klant.
Laatst gewijzigd op 14 april 2021 om 09.00u.
Indien een dossier voor de tweede keer beoordeeld moet worden in verband met extra of aanvullende informatie, geeft dit een extra doorlooptijd van 2 werkdagen. Zie ook onze vormvereisten.
Met of zonder wijzingen aan de hypotheek.
Indien een dossier opnieuw beoordeeld moet worden in verband met extra of aanvullende informatie gelden ook bovenstaande doorlooptijden. Let bij het opsturen van documenten ook op de geldigheid van eerder aangeleverde documenten. Zie ook onze vormvereisten
Met de bijBouwe hypotheek proberen we altijd een zo soepel mogelijk proces te realiseren. Voor zowel de huizenkoper, als de adviseur. Dit doen we door de hypotheken die we aanbieden eenvoudig te houden. Dat betekent echter ook dat we sommige hypotheken, met wat ingewikkeldere constructies, niet kunnen accepteren. We merken dat we via adviseurs aanvragen binnenkrijgen die we helaas niet kunnen offreren. We stellen jou als adviseur én je klant niet graag teleur. Daarom delen we graag veelvoorkomende obstakels die we tegenkomen, en klaren we een aantal misverstanden op.
Om zeker te weten dat je hypotheekaanvraag aan de acceptatievoorwaarden van bijBouwe voldoet, raden we je aan om een kijkje te nemen in de Acceptatiehandleiding of onze productkaart.
Acceptatiehandleiding Productkaart
Alle documenten voor de aanvraag van de bijBouwe hypotheek op een handig rijtje.
Acceptatiehandleiding Hierin beschrijven we omgaan met hypotheekaanvragen, -wijzigingen of -verhogingen.
Acceptatiehandleiding - Wijzigingstabel Een overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van de vorige Acceptatiehandleiding vind je hier.
Afwijkingstabel NHG Wij volgen op hoofdlijnen de NHG productvoorwaarden, met een paar uitzonderingen. Waarin wij afwijken van NHG staat in dit document.
Checklist - Vormvereisten dossierstukken Een overzicht van vormvereisten die wij stellen en onderwerpen die wij verifiëren in de meest voorkomende dossierstukken.
Checklist - Vormvereisten Verhogingen Een overzicht van vormvereisten die wij stellen en onderwerpen die wij verifiëren in de meest voorkomende dossierstukken bij verhogingen.
Formulier Corona Hiermee kunnen we bepalen of de aanvraag beïnvloed wordt door de coronacrisis en wordt het extra opvragen van documenten tijdens de beoordeling beperkt.
Formulier - Ontruimingsverklaring Ga je samen met je partner in de woning wonen, maar word je geen eigenaar van de woning? Dan vragen we jou deze ontruimingsverklaring te ondertekenen.
Formulier - Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid Het formulier dat je nodig hebt bij het ontslaan van een van de aanvragers van de hypotheekakte.
Formulier - Veranderen bankrekening Wanneer je geen MijnLeninginzicht gebruikt en toch je bankgegevens wil wijzigen.
Formulier - Veranderen gegevens Wanneer je geen MijnLeninginzicht gebruikt en toch je adresgegevens wil wijzigen.
Productkaart Een handig overzicht van productkenmerken van de bijBouwe hypotheek.
Productkenmerken Een meer uitgebreid overzicht van productkenmerken van de bijBouwe hypotheek.
Het meest gangbare financieringsmodel voor hypotheken, waar de bank hypotheekleningen uitzette met spaargeld van hun klanten, blijkt niet altijd meer de beste manier. In plaats daarvan vinden partijen met kapitaal steeds vaker direct de partijen die kapitaal nodig hebben. Ofwel: beleggers vinden, via bijBouwe, jouw klant.
Maar wat betekent dit alles nu voor jouw hypotheekaanvraag? Deze manier van financieren kan betekenen dat sommige rentetarieven tijdelijk uitverkocht zijn voor nieuwe klanten, wanneer al het beschikbare kapitaal voor die bepaalde rentevastperiode en LTV is verstrekt. De traditionele bank, die hypotheken vanuit de eigen balans verstrekt, heeft dit probleem niet.
Bestaande klanten kunnen altijd uit alle rentes kiezen, tegen marktconforme tarieven, ook in een markt waar huizenprijzen dalen.
Echter: wanneer diezelfde bank bepaalde looptijden minder aantrekkelijk vindt, zal deze hogere tarieven vragen waardoor deze vorm ontmoedigd wordt. Wij zullen nooit dit soort ontmoedigingstarieven rekenen. Ook onze beleggers kunnen ons hier niet toe dwingen, we hebben immers afgesproken dat wij de rente voor nieuwe en bestaande hypotheken bepalen.
Als je een aanvraag voor een bijBouwe hypotheek wilt doen, begint het bij je aanstelling. Vervolgens vraag je een hypotheek bij ons aan, doen wij de acceptatie en kan je klant een afspraak bij de notaris gaan maken.
bijBouwe gelooft in de toegevoegde waarde van hypotheekadvies. Daarom werken wij graag samen met goede adviseurs.
Om een bijBouwe adviseur te worden, kun je een e-mail sturen naar samenwerken@dynamiccredit.com. Dan vertellen wij je welke stappen je nog moet ondernemen voordat je een aanvraag kunt doen op je eigen bijBouwe aanstelling.
Voordelen van een bijBouwe aanstelling:
Uitbrengen vanofferte in 1.0 werkdag
Het belangrijkste is natuurlijk het gemakkelijk en snel doen van een aanvraag via bijBouwe. De aanvraag doe je via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) en hiervoor heb je een bijBouwe aanstelling nodig.
Ook leggen we het aanvraagproces via bijBouwe stap voor stap voor je uit, zo kom je niet voor verassingen te staan.
Meer over aanvragen bij bijBouwe
Na je hypotheekaanvraag brengen we binnen een werkdag de indicatieve offerte uit via HDN. Wij beginnen met het accepteren van je dossier als we alle stukken, die in de voorbrief van de indicatieve offerte staan, en de getekende garantieverklaring van je hebben ontvangen.
Vanaf daar verloopt je hypotheekaanvraag in een stroomversnelling.
Meer over de bijBouwe acceptatie
Het verhogen van een bijBouwe Hypotheek kan heel eenvoudig via HDN. Geen gedoe met papierwerk meer, je kan gewoon terecht bij je oude vertrouwde adviessoftware.
Voor verhogingen rekenen wij € 250 aan administratiekosten door aan de klant. Dit bedrag kan in principe meegefinancierd worden, indien dit binnen de acceptatiecriteria valt.
Een checklist met de eisen die wij stellen aan een verhoging vind je hier:
Download de Checklist
Zit je vraag er niet tussen? Bekijk hier alle veelgestelde vragen of de begrippenlijst.
Hoe lang duurt het om een hypotheek af te sluiten?
De tijd die het kost om een online hypotheek af te sluiten is afhankelijk van hoe snel je zelf de benodigde documenten aanlevert. Wij zorgen ervoor dat deze de volgende werkdag beoordeeld worden. Als alles akkoord is vindt er nog een finale beoordeling plaats. Je hebt het dus zelf in de hand en een hypotheek afsluiten hoeft geen weken meer te duren.
Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek meenemen?
Ja, als je al een aflossingsvrije hypotheek hebt, is het mogelijk om tot maximaal 50% van de waarde van je nieuwe huis aflossingsvrij te sluiten. Je moet hiervoor voldoen aan de voorwaarden die gelden voor het overgangsrecht volgens de Belastingdienst.