Navigatie Link overslaanHome » Je bijBouwe hypotheek » Extra aflossen

Extra aflossen

Aflossen

Per kalenderjaar is het bij ons mogelijk om tot 10% van het oorspronkelijke geleende bedrag extra af te lossen, zonder dat er een vergoeding betaald moet worden voor vervroegde aflossing.

Hoe los ik extra af?

Een extra aflossing kan je op ieder willekeurig moment doen. Hierbij is de vraag of je een deel van je hypotheek wilt aflossen of de hele hypotheek aflost (mogelijk in verband met meeverhuizen). Voor beide opties leggen wij je uit hoe je dit kunt doen.

Je hele hypotheek aflossen of je hypotheek meeverhuizen

Je kan een voorlopige aflosnota aanvragen via je MijnLeninginzicht. We vragen je dit minimaal 30 dagen van tevoren te doen. Je kan hiervoor ook een mail sturen (service@bijbouwe.nl) of per brief (bijBouwe, Postbus 2936, 3000CX Rotterdam). Hierin vertel je dat je jouw hele hypotheek wil aflossen en wanneer je dit wilt doen.  

Je krijgt van ons een bevestiging dat we je verzoek in behandeling nemen en of je een extra vergoeding moet betalen. Hierin vermelden wij ook hoe je kunt aflossen. Als je jouw huis verkoopt is er geen extra vergoeding aan verbonden aan de aflossing.

Een deel van je hypotheek aflossen

Als je een bedrag wil terugbetalen ga je naar MijnLeninginzicht, naar de pagina 'Extra terugbetalen'. Je kiest zelf op welk leningdeel je extra terugbetaalt. Je kiest voor één leningdeel of meerdere leningdelen. De datum waarop je terugbetaalt is de datum waarop je het verzoek naar ons toestuurt. De betaling kan je eenvoudig via iDeal doen.

Het kan zijn dat je hiervoor een vergoeding moet betalen. Deze vergoeding halen wij van het door jou afgeloste bedrag af.

Wat er gebeurt na je aflossing

Zodra wij het bedrag hebben ontvangen wordt het bedrag automatisch afgelost op het leningdeel naar jouw keuze. De renteberekening over het nieuwe leenbedrag gaat per aflosdatum (datum van ontvangst van je extra aflossing op onze rekening) in, de maandtermijn voor de volgende incasso wordt direct aangepast. Is het incassobestand voor de maand al naar de bank gestuurd, dan wordt het met de daaropvolgende maand verrekend.

Na het aflossen ontvang je van ons een brief. In deze brief staat wat de nieuwe hoogte van je lening is, gespecificeerd per leningdeel. Ook lees je in deze brief je nieuwe maandbedrag.