Navigatie Link overslaanHome » Je bijBouwe hypotheek » Extra aflossen

Extra aflossen

Aflossen

Per kalenderjaar is het bij ons mogelijk om tot 10% van het oorspronkelijke geleende bedrag extra af te lossen, zonder dat je hiervoor een extra vergoeding betaalt.

Extra terugbetalen in 2020 met iDEAL? Zorg ervoor dat je dit uiterlijk 20 december hebt gedaan via je Mijnleninginzicht.

Extra afbetalen in 2020 zonder iDEAL? Zorg ervoor dat je betaling vóór 12 december is uitgevoerd. 

Doe je de betaling later, dan zal het bedrag niet meer op je jaaropgave van 2020 komen te staan. 

Let op! Dit geldt alleen als je een bedrag overmaakt dat groter is dan 210% van het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je lening. Bij kleinere bedragen verwerken wij de extra terugbetaling na 30 dagen met terugwerkende kracht op je lening. De te veel betaalde rente wordt verrekend met je volgende maandbedrag en zal op je jaaropgave van 2021 staan. 

Hoe los ik extra af?

Een extra aflossing kan je op ieder willekeurig moment doen. Hierbij is de vraag of je een deel van je hypotheek wilt aflossen of de hele hypotheek aflost (mogelijk in verband met meeverhuizen). Voor beide opties leggen wij je uit hoe je dit kunt doen.

Een deel van je hypotheek aflossen

Als je een bedrag wil terugbetalen ga je naar MijnLeninginzicht, naar de pagina 'Extra terugbetalen'. Je kiest zelf op welk leningdeel je extra terugbetaalt, en of je op één of meerdere leningdelen af wilt lossen. Kies je niet voor een specifiek leningdeel, dan wordt deze volgorde van aflossen gevolgd:

  • Het leningdeel met een consumptief leenbedrag
  • Het aflossingsvrije leningdeel
  • Het leningdeel met de hoogste rente
  • Het leningdeel met het laagste leenbedrag


De datum waarop je terugbetaalt is de datum waarop je het verzoek naar ons toestuurt. De betaling kan je eenvoudig via iDeal doen.

Het kan zijn dat je hiervoor een vergoeding moet betalen. Deze vergoeding halen wij van het door jou afgeloste bedrag af.

Je hele hypotheek aflossen of je hypotheek meeverhuizen

Je kan een voorlopige aflosnota aanvragen via MijnLeninginzicht. We vragen je dit minimaal 30 dagen van tevoren te doen. Je kan hiervoor ook een mail sturen (service@bijbouwe.nl) of per brief (bijBouwe, Postbus 2936, 3000CX Rotterdam). Hierin vertel je dat je jouw hele hypotheek wil aflossen en wanneer je dit wilt doen.  

Je krijgt van ons een bevestiging dat we je verzoek in behandeling nemen en of je een extra vergoeding moet betalen. Hierin vermelden wij ook hoe je kunt aflossen. Als je jouw huis verkoopt is er geen extra vergoeding verbonden aan de aflossing.

Wat er gebeurt na je aflossing

Zodra wij het bedrag hebben ontvangen wordt het bedrag automatisch afgelost op het leningdeel naar jouw keuze. De renteberekening over het nieuwe leenbedrag gaat per aflosdatum (datum van ontvangst van je extra aflossing op onze rekening) in, de maandtermijn voor de volgende incasso wordt direct aangepast. Is het incassobestand voor de maand al naar de bank gestuurd, dan wordt het met de daaropvolgende maand verrekend.

Nadat de aflossing is verwerkt zie je in MijnLeninginzicht wat de nieuwe hoogte van je lening is, gespecificeerd per leningdeel. Ook zie je hier wat je nieuwe maandbedrag is.