Navigatie Link overslaanHome » Je bijBouwe hypotheek

Je bijBouwe hypotheek

Ook na je hypotheekaanvraag regelen we samen je hypotheek 

Je bouwdepot regelen

Als je een bouwdepot bij je hypotheek hebt, dan komt er na het regelen van je hypotheek nog wat werk op je af voor je bouwdepot. Bekijk hoe je de volgende zaken kan regelen bij bijBouwe.

  • Verbouwingskosten declareren

  • Bouwdepotformulier aanvragen

  • Je bouwdepot wijzigen

  • Je bouwdepot stopzetten


Bouwdepot regelen

Extra aflossen op je hypotheek

Per kalenderjaar is het mogelijk om tot 10% van het oorspronkelijke geleende bedrag extra af te lossen, zonder dat er een vergoeding betaald moet worden voor vervroegde aflossing.

Hoe dat werkt, lees je hier.


Extra aflossen

Je hypotheek verhogen

Als je een hypotheek hebt afgesloten ben je er helemaal klaar mee, toch? In ieder geval, tot je een volgend huis gaat kopen. Een fijne gedachte, aangezien een hypotheek afsluiten soms best stressvol kan zijn.

Maar stel je wil verbouwen; daar heb je geld voor nodig. Wanneer je jouw hypotheek moet verhogen, en hoe je dat doet, vertellen we je hier.


Hypotheek verhogen

Je gegevens wijzigen

Bekijk hoe je je gegevens wijzigt bij bijBouwe. Zo hebben wij altijd je meest recente gegevens beschikbaar en kunnen we je helpen als er vragen zijn.

  • Adres wijzigen

  • Telefoonnummer wijzigen

  • E-mailadres wijzigen

  • Bankrekening wijzigen


Gegevens wijzigen

Je hypotheek in een lagere risicoklasse

De verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en je woningwaarde kan gedurende de looptijd veranderen. Doordat je huis meer waard is geworden, of omdat je (extra) hebt afgelost.

Het kan zijn dat je hypotheek hierdoor in een lagere risicoklasse valt. Denk je dat dit voor jou van toepassing is? Dan heb je mogelijk recht op een gunstiger rentetarief. Hoe kom je er achter?

Je leest het hier.


Lagere risicoklasse

Veelgestelde vragen

Zit je vraag er niet tussen? Bekijk hier alle veelgestelde vragen of de begrippenlijst

Wanneer mag je de hypotheekschuld zonder het betalen van een vergoeding aflossen?


Je mag zonder het betalen van een vergoeding aflossen bij verkoop van de woning, bij overlijden, aan het einde van de rentevastperiode of tijdens de rentevastperiode tot maximaal 10% van de oorspronkelijke hypotheeksom per jaar.

Hoelang kan een bouwdepot lopen?


Bij nieuwbouw geldt voor het bouwdepot een maximale looptijd van 18 maanden en bij bestaande bouw maximaal 9 maanden. Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw kan de looptijd van het bouwdepot worden verlengd met zes maanden. Er wordt dan echter geen rentevergoeding meer gegeven over het uitstaande saldo.