Navigatie Link overslaanHome » Je bijBouwe hypotheek

Je bijBouwe hypotheek


Je hypotheek gemakkelijk inzien doe je gewoon online, via MijnLeninginzicht.

Je bouwdepot regelen

Ga je jouw huis nog aanpassen na de koop? Dan krijg je te maken met een bouwdepot. Hier lees je wat het is.

Bouwdepot regelen

Extra aflossen op je hypotheek

Extra aflossen op je bijBouwe hypotheek. Hoe het werkt, wat het doet met je lening en wat de voorwaarden zijn lees je hier. 

Extra aflossen

Je hypotheek verhogen

De redenen waarom jij je bijBouwe hypotheek kan verhogen, en hoe je dat doet, vertellen we je hier.

Hypotheek verhogen

Je gegevens wijzigen

Zo blijven jouw gegevens up-to-date, zodat we je altijd kunnen helpen als er vragen zijn. Lees hier verder.

Gegevens wijzigen

Je hypotheek in een lagere risicoklasse

Je hypotheek valt mogelijk in een lagere risicoklasse, waardoor je misschien recht hebt op een gunstiger rentetarief.

Lagere risicoklasse

Je jaaropgave downloaden

Heb je al een bijBouwe account? Dan is het eenvoudig om je jaaropgave te downloaden. Lees hier hoe.

Jaaropgave downloaden

Je aflosvorm wijzigen

Wil jij tijdens de looptijd van je hypotheek je aflosvorm wijzigen? Wat de opties zijn, en hoe het werkt lees je hier.

Aflosvorm wijzigen

Preventief en bijzonder beheer

We vinden het belangrijk om jou te helpen wanneer je betalingsproblemen hebt. Wat er mogelijk is lees je hier.

Preventief & bijzonder beheer

Veelgestelde vragen

Zit je vraag er niet tussen? Bekijk hier alle veelgestelde vragen of de begrippenlijst.

Wat gebeurt er met mijn hypotheek als mijn rentevastperiode afloopt?

De bijBouwe hypotheek is gefinancierd met geld van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, via een zogenaamd beleggingsmandaat. Dit houdt in dat wij gedurende de volledige looptijd van de hypotheek geld beschikbaar hebben en aan jou kunnen uitlenen als je voldoet aan onze voorwaarden.

Welke rente je hiervoor betaalt, bepaalt bijBouwe, niet de belegger. Dit geldt voor de rente bij afsluiten, maar ook bij het vernieuwen van je rentevastperiode. Zo krijgen nieuwe en bestaande klanten in dezelfde situatie altijd dezelfde rente aangeboden. We zullen altijd marktconforme rentes hanteren wanneer rentevastperiodes aflopen, ook in een markt waar huizenprijzen dalen. Onze zorgplicht nemen we erg serieus. Meer hierover lees in je in ons blog ‘Waar komt het geld voor jouw bijBouwe hypotheek eigenlijk vandaan?’

Wij zijn trots op het hypotheekproduct dat we aanbieden en werken er hard aan om jou een lening te bieden met goede voorwaarden en een aantrekkelijke rente gedurende de gehele looptijd.

Hoe zit het met jullie voorwaarden voor het beheren van mijn hypotheek?

Verhuizen

Je bijBouwe hypotheek heeft een meeneemregeling als je gaat verhuizen. Dit betekent dat het mogelijk is om kenmerken van je bestaande hypotheek mee te nemen naar een nieuwe hypotheek op je nieuwe woning, ook als je huidige woning nog niet verkocht is. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Meer informatie vind je in onze veel gestelde vraag ‘Hoe werkt de meeneemregeling van mijn bijBouwe hypotheek precies?’.

Scheiden of beëindiging relatie

Ga je scheiden of beëindig jij je relatie, dan kan je een verzoek tot ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid laten indienen door een adviseur. Vanwege de complexiteit is het niet mogelijk om dit zelf te doen. Wij toetsen of het mogelijk is dat jij of je ex-partner niet meer aansprakelijk is voor de hypotheek, en kijken of het mogelijk is dat de hypotheek kan worden voortgezet. Meer informatie vind je in het hoofdstuk Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid in onze Acceptatiehandleiding.

Verbouwen/verduurzamen

Het is mogelijk om geld te lenen via je bijBouwe hypotheek om je woning te verbouwen of te verduurzamen. Natuurlijk moeten we wel kijken of de wijziging binnen onze acceptatiecriteria valt. Meer informatie hierover vind je in onze Acceptatiehandleiding. Deze vind je ook op onze website. We hebben geprobeerd deze zo begrijpelijk mogelijk op te schrijven, zodat iedereen snapt waar hij of zij aan toe is bij het afsluiten en beheren van een bijBouwe hypotheek.