Navigatie Link overslaanHome » Voor adviseurs » Acceptatie

Acceptatie van de bijBouwe hypotheek

bijBouwe voor adviseurs

bijBouwe voor onafhankelijk adviseurs
  • Snelle verwerkingstijden
    We verwerken aanvragen snel. Zo is er snel duidelijkheid en maken we deze stressvolle periode minder stressvol voor jou en je klant.
  • Direct contact met een desk-accountmanager
    Als je belt met onze adviseurslijn (024 8000 787) krijg je direct een desk-accountmanager aan de telefoon. Dat scheelt tijd en gedoe.
  • Scherpe rente
    Klanten lenen via bijBouwe geld waar de bank het ook leent. Daarom kunnen we altijd een scherpe rente bieden.

De acceptatie in het kort


Na je hypotheekaanvraag brengen we binnen een werkdag de indicatieve offerte uit via HDN. Wij beginnen met het accepteren van je dossier als we alle stukken, die in de voorbrief van de indicatieve offerte staan, en de getekende garantieverklaring van je hebben ontvangen. Vanaf daar verloopt je hypotheekaanvraag in een stroomversnelling.

Acceptatiehandleiding Productkenmerken

De indicatieve offerte (& garantieverklaring)


Deze brengen we een werkdag na je hypotheekaanvraag uit. Daarin zijn we vrij snel in vergelijking met andere hypotheekverstrekkers. We willen klant en onafhankelijk adviseurs snel duidelijkheid geven.

De acceptatietermijn van de garantieverklaring is drie weken. Als je de getekende garantieverklaring na de acceptatietermijn naar ons verstuurd, kan deze alleen geaccepteerd worden mits de rente niet gewijzigd is in de tussentijd.

Verwerkingstijd voor uitbrengen van offerte via bijBouwe

1.0 werkdag


Gemiddelde verwerkingstijd in de markt

2.8 werkdag

Bron: HDN Index september 2016

Beoordeling van stukken


De acceptatie begint op het moment dat we alle benodigde stukken, uitgevraagd op het voorblad van de indicatieve offerte, en de getekende garantieverklaring ontvangen hebben. Kortom, we nemen alleen complete dossiers in behandeling.

De geldigheidstermijn van de garantieverklaring is vanaf de afgiftedatum vier maanden. Binnen deze periode moet de acceptatie afgerond zijn, daarom vragen we of je binnen drie maanden alle benodigde stukken wilt opsturen. Zo weten we zeker dat we binnen de geldigheidstermijn de definitieve offerte kunnen uitgeven.

De definitieve offerte


Nadat een bijBouwe acceptant voor de eerste maal alle stukken akkoord heeft bevonden, wordt er door een tweede acceptant de finale beoordeling gedaan. Als deze finale beoordeling goed verloopt, wordt er een finaal akkoord gegeven op de hypotheekaanvraag en brengen wij de definitieve offerte uit.

De acceptatietermijn van deze definitieve offerte is twee weken. Binnen deze termijn zal de offerte getekend retour moeten zijn, anders vervalt het aanbod.

Definitieve bijBouwe offerte

Je offerte verlengen


bijBouwe biedt je de mogelijkheid om de geldigheidstermijn van de garantieverklaring met 2 maanden te verlengen tot de maximale geldigheidstermijn van 6 maanden. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn bij de aankoop van een nieuwbouwwoning.

Om de geldigheidstermijn met 2 maanden te verlengen dient het getekende verlengingsvoorstel binnen de oorspronkelijke geldigheidstermijn van 4 maanden te zijn aangeleverd.

Voor het annuleren van een hypotheekaanvraag wordt normaal gesproken geen kosten in rekening gebracht. Behalve tijdens de verlengingsperiode. Dan zijn de kosten voor het annuleren van de aanvraag 1% van de hypotheeksom.

Klaar voor de notaris

Klaar voor de notaris


Op het moment dat de getekende offerte (inclusief SEPA machtiging en eventueel een verpandingsakte en verlengingsvoorstel) door ons geaccepteerd is, is je klant klaar om naar de notaris te gaan.

Contact

Direct contact met een desk-accountmanager


Je vragen kun je direct stellen aan een desk-accountmanager van bijBouwe. Zij staan klaar om met je te sparren over acceptatievoorwaarden en lopende dossiers. We blijven graag met je in contact.

Telefoon: 024 8000 787


Vragen kun je natuurlijk ook even op de mail zetten naar acceptatie@bijbouwe.nl. Binnen twee werkdagen heb je antwoord van ons.

Contact met acceptant

Heb je een vraag over een foutmelding of de status van je aanstelling?


Bel of WhatsApp ons met je vraag, dan helpt ons Warm Welkom team je verder. 

Bellen: 020 28 07 190

WhatsAppen: 06 25 35 87 75

Heb je een vraag of beheerverzoek over een lopende hypotheek?


Voor vragen over (wijzigingen aan) lopende bijBouwe hypotheken hebben wij een apart team. 

Telefoon: 010 2421 519


Vragen kun je natuurlijk ook even op de mail zetten naar service@bijbouwe.nl.

Contact met acceptant